ד"ר מאיה רוזמן: זה הדבר המדהים שקורה לשומן בגוף כשאוכלים אבוקדו
יתרונותיו הבריאותיים רבים וטובים, אבל עכשיו מסתבר שצריכת אבוקדו באופן קבוע מובילה לירידה משמעותית בשומן הבטני בקרב נשים. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
יתרונותיו הבריאותיים רבים וטובים, אבל עכשיו מסתבר שצריכת אבוקדו באופן קבוע מובילה לירידה משמעותית בשומן הבטני בקרב נשים. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
מומחית לביולוגיה מולקולרית עוררה סערה ברשת כשהזהירה מפני הסכנות של דיאטת הצום לסירוגין 5:2, זאת לאחר שפיתחה מחלת ניוון שרירים (ALS). אז האם הגבלת צריכת המזון בצורה הזאת עלולה לפגוע בתפקוד התאים ולהוביל למחלות קשות? זה מה שלמומחים יש לומר בנושא
בזמן שהעולם המערבי נאבק בהשמנת יתר, היפנים שומרים על גזרה דקה ובריאות מעולה. גלו את הסודות העתיקים של התרבות היפנית שיעזרו לכם לשמור על משקל בריא - בלי להתאמץ
משפיענית הרשת המכונה כיום "נערת הסטייק והחמאה" הייתה טבעונית עד לפני 6 שנים ואז החליטה לשנות את התזונה שלה לאכילת בשר ומוצרי חלב בלבד. היא טוענת שמצבה הבריאותי ומשקלה (ואפילו גובהה) השתפרו פלאים - אך מומחים מזהירים את מי שינסה לחקות אותה
הסיפור המוזר הזה מגיע ממלזיה, אבל מתברר שזו לא הפעם הראשונה שמקרה כזה מדווח. איך זה קרה ואיך נמנעים ממקרים דומים?
מדובר בחטיף האולטימטיבי, שאפשר לנשנש אותו בלי סוף. אבל רק אם תכינו בבית ולא תאכלו את גרסת אולמות הקולנוע. הכל על פופקורן
מחקר חושף את המנגנון הביולוגי שבו פחמן דו-חמצני במי סודה משפיע על חילוף החומרים בגוף. המחקר מספק תובנות חדשות על הקשר בין שתיית מי סודה לירידה במשקל
הקרגינן הוא תוסף מזון שמופק מאצות ים אדומות, ונמצא בשימוש נרחב בשל יכולתו לייצב ולהסמיך את מרקם המזון. הנה כל מה שצריך לדעת
מגיל קטן מלמדים אותנו שוויטמין C הכי עוזר לצינון ונזלת, אבל מסתבר שיש מרכיב תזונתי הרבה יותר בריא ויעיל שמקצר את הצינון ביומיים
קינואה אינה דגן אלא זרעים, והיא בעלת ייחוד בהרכב התזונתי שלה, שמקנה לה יתרונות בריאותיים רבים, במיוחד עבור אלו שנמנעים מגלוטן. אבל רגע לפני שאתם מתנפלים - ד"ר מאיה רוזמן מדגישה דבר אחד חשוב
קרש החיתוך הוא כלי מרכזי בכל מטבח. עץ, פלסטיק או זכוכית? לכל חומר יתרונות ייחודיים. כך תבחרו את הקרש המתאים עבורכם
מדובר על סוגי סרטן שגורמים למותם של מאות אלפי אנשים ברחבי העולם. אז כמה קפה צריך לשתות ומה הסיבה שהוא מועיל?
הפופולריות של צריכת מזון מונבט צומחת בעולם וגם בישראל. אבל האם מדובר בטרנד תזונתי חולף, או שמא יש להנבטת מזון יתרונות מבוססי מדע? ד"ר מאיה רוזמן בדקה
הזיכרון, הקשב והריכוז ואפילו היציבות המנטלית - כל אלו מושפעים כמובן מגורמים רבים, אבל אין ספק שגם למה שאנחנו בוחרים לאכול יכולה להיות תרומה משמעותית לחיזוק התפקודים החיוניים האלו. אז בואו נכיר ארבע קבוצות של מאכלים שיעזרו לחזק את המוח ואפילו ליהנות מהטעם
משפיעני טיקטוק שקוראים לעוקבים שלהם למרוח משחה לחיתולים על הפנים, דיאטות קיצוניות ומפוקפקות שעלולות גם לסכן חיים וטיפולים קוסמטיים שיצאו לגמרי מפרופורציה - במערב הפרוע של האינטרנט, חשוב לדעת מהם הטרנדים שבאמת יש להם אחיזה במציאות
האם תזונה צמחונית שמשלבת דגים היא באמת הדיאטה המושלמת? מומחים מהרווארד מעריכים כי תפריט כזה לא רק מפחית את הסיכון למחלות לב וסוכרת, אלא גם מגן על המוח מפני דמנציה ושבץ. אבל כמו בכל דבר אחר בחיים - גם כאן יש כוכביות, חסרונות וסיכונים שחשוב לדבר עליהם
גם אם אתם משתדלים לאכול מזונות בריאים ומגוונים, יש סבירות גבוהה שגם אתם סובלים מהחסרים התזונתיים האלו שעלולים להוביל למחלות כרוניות מדאיגות. אבל החדשות הטובות הן שיש דרכים די פשוטות להשלים אותם בקלות
מדובר כנראה על הנישנוש הכי ישראלי שיש, אבל אתם לא מתארים לכם איזה נזקים זה יכול לעשות לשיניים - ולא רק
אמנם רובנו מכירים אותו כחומר ניקוי יעיל, אבל מלח לימון, שהוא כלל לא מלח, נמצא בסוגי מזון רבים. האם הוא מסוכן לבריאות, או אולי אפילו עדיף ממלח רגיל? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
שילוב של חמישה מרכיבים, שיש לרובנו במקרר, יכול להעלים לכם כאב גרון טורדני תוך זמן קצר. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
הוא תבלין שימושי מאוד במטבח, אבל האמת היא שיש לו כל כך הרבה יתרונות בריאותיים, שהוא נכנס גם לבתי מרקחת
הרופאה חלקה טיפ פשוט מאוד שיעלה את כמות הסיבים התזונתיים בלחם, ובכך יעזור לירידה במשקל
אדרנלין שעף לשמיים, קורטיזול מתפרץ, שינויים במערכת העיכול ובהרגלי התזונה. ד"ר מאיה רוזמן על התופעות שהגוף שלנו חווה מאז ההכרזה על עסקת החטופים
ישראל נמצאת במקום הראשון בין המדינות המתועשות בצריכת סוכר. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה איך זה פוגע בבריאות של כולנו
אתם בטח כבר מכירים את היתרונות הבריאותיים של קפה, אבל מתברר שלסוג שאנחנו בוחרים לשתות ולתוספות שאנחנו מכניסים אליו יש השפעה דרמטית על היעילות שלו. מחקרים חדשים חושפים שחלק מסוגי הקפה הפופולריים עלולים דווקא להזיק, בעוד שאחרים מספקים יתרונות מפתיעים
אם אתם אוכלים את הפירות האלה כמו מרבית האנשים - אתם מפספסים הרבה מהיתרונות הבריאותיים שלהם
אתם עושים הכול "נכון" - מקפידים על תזונה מאוזנת, מתאמנים כמה פעמים בשבוע, אבל עדיין המשקל נשאר כמו שהוא. אז למה זה קורה? מחקרים מעניינים חושפים את הסיבות המפתיעות שמונעות מכם לרדת במשקל, שרובן בכלל לא קשורות לאוכל או לספורט
הוא נחשב לאחד הוויטמינים החשובים בגוף, וקיים באופן טבעי רק במוצרי מזון מסוימים. מחסור בו מוביל לשורות בעיות - מאנמיה ועד לדיכאון. ד"ר מאיה רוזמן עם כל מה שצריך לדעת על ויטמין B12
מחקר גדול של אוניברסיטת אוקספורד גילה כי תוספת סידן, ששוות ערך בין היתר לכוס חלב אחת, יכולה להוריד משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. הנה הפרטים
אנשים שניסו, כינו אותו "נס המאה", "קסם" ואפילו "התגלות אלוהית". הכירו את הפסיליום - סובין שנראה כמו נסורת, אבל מכיל כמות עצומה של סיבים תזונתיים שהגוף שלנו כל כך צריך
היא שייכת למשפחת המצליבים, עמוסה ברכיבים בריאותיים וגם לא יקרה. אז למה רובכם לא אוכלים לפת? ד"ר מאיה רוזמן תשכנע אתכם להתחיל
זה לא רק חשוב אם אתה שותה קפה או כמה אתה שותה, חשובה השעה ביום שבה אתה שותה קפה. הנה ממצאים של מחקר חדש בנושא
רבים מאיתנו נלחמים בשומן vגוף שלהם, אבל למעשה אנחנו צריכים ממנו קצת כדי שהגוף יתפקד. אז איך נפטרים מהשומן הרע? בעזרת כמה מאכלים ממש טעימים
בעידן השפע, רובנו מתקשים לעצור את האכילה בזמן. איך נזהה את הרגע הנכון להפסיק לאכול? מה הופך את השליטה בכמויות למאתגרת כל כך? וכיצד נוכל להתמודד עם זה?
אם אתם אולכים ארוחת בוקר, ואם לא, המחקר הזה מראה כמה חשוב להכניס משהו לפה על הבוקר - וזה לא משהו קטן
לחם "מחמצת" הפך בשנים האחרונות למילה נרדפת ללחם בריאות. תהליך ההכנה שלו מבוסס על תסיסה טבעית של שמרים ובקטריות לקטיות, המעניקים ללחם טעם חמצמץ ייחודי ומשפיעים על המרקם שלו. אבל האם הוא בריא ועדיף מלחם רגיל?
כמו בכל שנה מתכנס צוות של רופאים, דיאטנים, מדריכי כושר ואפילו שפים כדי לקבוע את דירוג הדיאטות הכי טובות לשנה החדשה. אז מי בראש?
במשך שנים סבלה גבי מרקל מבעיות עיכול, נפיחויות וכאבי בטן תכופים. עד שהחלה לצרוך פרוסת ג'ינג'ר בכל בוקר, ואז הכל השתנה תוך זמן קצר
אתם אולי בטוחים שאין הבדלים בין מותגי הקוטג' השונים בסופר, אבל רק מותג אחד מספק את כמות הסידן הגדולה ביותר
כולם חולים עכשיו, ולצד התרופות, התה והג'ינג'ר, יש מספר מאכלים שיכולים לחזק את מערכת החיסון שלכם ולהבריא אתכם מהר יותר
היוטיובר פטריק אנסלי שיתף את העולם במסע הדיאטה הקרניבורית שלו ואת הצלחתו לאחר שהוריד 63 קילוגרמים ממשקלו בזכות אכילת בשר אדום וביצים בלבד, אך בבדיקות הדם שלו גילה תוצאה אחת מטרידה מאוד
כולנו שותים עכשיו הרבה יותר משקאות חמים, וזה נחמד, אבל יכולה להיות לזה עלות קלוריות ותזונתית גבוהה. הנה הדירוג המלא
למרות מה שרבים חושבים, פיצה היא לא ג'אנק פוד והיא מלאה בחומרים מזינים. זה כמובן לא אומר אפשר לאכול ממנה בלי די. אלא אם כן תכינו אותה ככה
הם נמצאים בלא מעט בתי קפה ומסעדות ומשווקים בתור מזון בריא - אבל האמת היא שהם עלולים להיות מאוד מסוכנים. אז במה מדובר?
בזמן האחרון, רופאים מדווחים על עלייה מדאיגה במקרי הרעלת ויטמין D, שיכולה להוביל לאשפוז בטיפול נמרץ ולסכן חיים. המומחים מתריעים: "הנטייה לצרוך תוספי תזונה ללא פיקוח רפואי עלולה להיות קטלנית". הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הסכנה שבצריכת יתר