פירות טריים או קפואים - מה בריא יותר? ד"ר מאיה רוזמן עונה
כולנו כבר יודעים שפירות יער הם פצצות בריאות, שמכילים ויטמינים ונוגדי חמצון רבים. אבל מה לגבי אלו ממחלקת הקפואים בסופר? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית ודוקטור למדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית. בעלת ניסיון של למעלה מ-35 שנה בליווי תזונתי, מחקר ותקשורת, הרצאות, תוכנית ברדיו 103FM, הופעות בערוץ 12, כתבות אונליין, וקורסים דיגיטליים בפייסבוק
כולנו כבר יודעים שפירות יער הם פצצות בריאות, שמכילים ויטמינים ונוגדי חמצון רבים. אבל מה לגבי אלו ממחלקת הקפואים בסופר? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
ויטמין E הרבה פחות מוכר מאחיו, אבל הוא משמעותי לא פחות מהם. משיפור הזיכרון, דרך תפקודי קשב ועד עצירת הדרדרות קוגניטיבית - הנה כל מה שהוא יכול לעשות עבורכם. והכי חשוב - באיזה מאכלים הוא נמצא בצורה טבעית?
הוא שורף בלשון, מעורר את מערכת העיכול, מעלה את הדופק ועוד. הנה כל מה שצריך לדעת על פלפל חריף וההשפעה שלו על הגוף
אנחנו מתייחסים לבוטנים כאגוז אבל האמת היא שמדובר בקטנייה. אז מה יש בה שכל כך בריא, ולמה בכל זאת חייבים להזהר מהקלוריות
יותר ויותר מחקרים מהשנים האחרונות מצביעים על כך שחוץ משינה טובה וניהול סטרס, יש גם מזונות רבים שמסייעים למוח להישאר חד, מרוכז ויציב לאורך זמן. קבלו את 10 המובילים
מחקרים רבים חושפים איך לגנטיקה השפעה של 75% על המשקל שלנו. אבל האם זה אומר שאדם שנולד עם "גנטיקה רזה" יכול לאכול בלי חשבון ולא להעלות גרם במשקל?
מדוע עלים ירוקים מגבירים סרוטונין, איך ברוקולי מרגיע יותר משוקולד, ולמה בננה אחת ביום יכולה לשנות את התחושה כשאתם מרגישים מוצפים מהמציאות הקשה
זה לא אתם, זה המוח שלכם. כל מה שצריך לדעת על השילוב בין עייפות לסטרס, והצורך במתוק, ואיך לתת לגוף את מבוקשו בצורה מדודה שלא תגרום לכם לקרוס
לאור התקיפה באירן וחוסר הוודאות לגבי התגובה שתגיע, ד"ר מאיה רוזמן עם ההמלצות ל"מזון חכם" במרחב המוגן, כזה שיספק לנו את הרכיבים התזונתיים הנכונים וירגיע את הסטרס
דובדבנים הם לא רק פרי קיץ משמח - אלא ממש מזון תפקודי. הם עשירים בנוגדי חמצון, מתאימים לסוכרתיים, שומרים על הלב, תומכים בשינה - ואפילו עשויים לשפר מצב רוח וזיכרון
גם אם אתם אוכלים תרד אתם כנראה לא אוכלים אותו נכון - הנה כל מה שחשוב לדעת על העלה הכי בריא שיש
בעבר ביצים נחשבו למזון שמעלה את רמות הכולסטרול, אבל כעת מתגלה כי האמת נמצאת איפושהו באמצע. אז כמה חלבון יש בביתה, כמה מותר לאכול ואיזו ביצה הכי בריאה?
כמעט אף אחד לא מדבר על יוד - אבל האמת היא שהוא מינרל חשוב לגוף. הנה כל התופעות שעלולות לסמן שחסר לכם יוד - וגם איםה תמצאו אותו במאכלים שאתם מכניסים הביתה?
לקראת שבועות, על ההבדלים בין סוגי הפסטה, מה באמת שווה תזונתית, ואיך שיטת הבישול משנה הכול - כולל מיתוס מפתיע
יש מי שחושב שפסטרמה היא מזון גרוע ומעובד, אבל האמת רחוקה מזה. אז איך בוחרים, ולמה פסטרמה תמיד עדיפה על נקניק?
לא מעט אנשים סובלים מאפטות בפה חוזרות ונשנות - והאמת היא שיש כמה דברים תוזנותיים, אבל לא רק, שיכולים לפתור את הבעיה. הנה כל מה שצריך לדעת
לא מעט אנשים בטוחים שאם כתוב על האריזה "ללא סוכר" אז מדובר במוצר בריא, דיאטטי או לפחות מתאים לסוכרתיים. בפועל, מדובר במוצרים אולטרה־מעובדים, שמכילים רכיבים בעייתיים לא פחות (ואפילו יותר) מסוכר - כמו קמח לבן ושומן טראנס
אין בית בלי חצי אבטיח בימים החמים האלה של התחלת הקיץ - וטוב שכך. אז מה יש באבטיח שהופך אותו בריא כל כך, והאם באמת יש בו כל כך הרבה סוכר?
עבור הישראלים מדובר אולי באחד השילובים הכי נפוצים וטעימים - אבל האם יש בשילוב הזה בעיה?
הנה שש דוגמאות בולטות למזונות שמשפיעים על צבע השיניים, ובסוף שני דברים מפתיעים שדווקא שומרים על צבע השיניים
לפני כמה שנים הוא הפך להיט כמרכיב בשייקים ירוקים, אבל האמת היא שהקייל הוא הרבה יותר מזה. אז מה יש בעלה הזה ולמה הוא ראוי לשאת את התואר "מזון על"?
בשנים האחרונות דיאטות נטולות פחמימות ומשופעות בבשר ובחלבונים כובשות רבים. אבל מה באמת עומד מאחורי השיטות האלה? והאם כדאי לכם לנסות אותן?
הם מכילים חלבון מלא, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים, מורידים כולסטרול ולחץ דם - הנה כל מה שצריך לדעת על זרעי צ'יה
הפול הירוק עשיר בחלבון, ויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון - שמתאים גם לטבעונים, גם לאנשים שמחפשים תפריט מאוזן, וגם למי שמעוניינים לרדת במשקל בלי להרגיש רעבים
הוא אחד מהוויטמינים הכי חשובים שיש בגוף, ורבים סובלים מחוסרים ממנו - מה שגורם לפגיעה משמעותית בבריאות. הנה כל הפרטים שחשוב שתדעו
יש מי שמעכל ירקות בלי בעיה, ואילו אצל אחרים מדובר בבעיה של ממש. אז למה זה קורה, והכי חשוב - איך מונעים את הכאב והנפיחות
בחישוב זהיר של ארוחת מנגל לא כבדה מדי תגיעו בקלות ל-2,000 קלוריות, וזה עוד לפני הסיכונים הבריאותיים מבשר על האש. ד"ר מאיה רוזמן בעצות להפחתת הנזק במנגל עצמאות
אנחנו משתדלים להימנע מהן, אבל יש גם פחמימות בריאות, שחשוב לצרוך אותן. ד"ר מאיה רוזמן עם 10 המאכלים שעשרים בפחמימות שדווקא מומלצים לבריאות
גרלין הוא לא רק "הורמון רעב". הוא מווסת תיאבון, אנרגיה, סוכר, והורמון גדילה. למה הוא עולה בדיאטה ואיך נוכל לשלוט בו ולהיות פחות רעבים כל הזמן
אגוזים ושקדים הם בריאים מאוד, אבל לפיסטוק יש יתרון גדול עליהם - הוא מגיע עם קליפה, מה שהופך אותו לנשנוש מודע. אבל זה כמובן לא הכל