לא רק כרובית: ד"ר מאיה רוזמן עם הירקות המפתיעים שעושים גזים
יש מי שמעכל ירקות בלי בעיה, ואילו אצל אחרים מדובר בבעיה של ממש. אז למה זה קורה, והכי חשוב - איך מונעים את הכאב והנפיחות
ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית ודוקטור למדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית. בעלת ניסיון של למעלה מ-35 שנה בליווי תזונתי, מחקר ותקשורת, הרצאות, תוכנית ברדיו 103FM, הופעות בערוץ 12, כתבות אונליין, וקורסים דיגיטליים בפייסבוק
יש מי שמעכל ירקות בלי בעיה, ואילו אצל אחרים מדובר בבעיה של ממש. אז למה זה קורה, והכי חשוב - איך מונעים את הכאב והנפיחות
בחישוב זהיר של ארוחת מנגל לא כבדה מדי תגיעו בקלות ל-2,000 קלוריות, וזה עוד לפני הסיכונים הבריאותיים מבשר על האש. ד"ר מאיה רוזמן בעצות להפחתת הנזק במנגל עצמאות
אנחנו משתדלים להימנע מהן, אבל יש גם פחמימות בריאות, שחשוב לצרוך אותן. ד"ר מאיה רוזמן עם 10 המאכלים שעשרים בפחמימות שדווקא מומלצים לבריאות
גרלין הוא לא רק "הורמון רעב". הוא מווסת תיאבון, אנרגיה, סוכר, והורמון גדילה. למה הוא עולה בדיאטה ואיך נוכל לשלוט בו ולהיות פחות רעבים כל הזמן
אגוזים ושקדים הם בריאים מאוד, אבל לפיסטוק יש יתרון גדול עליהם - הוא מגיע עם קליפה, מה שהופך אותו לנשנוש מודע. אבל זה כמובן לא הכל
מי קובע כמה בדיוק אנחנו צריכים מכל דבר, והאם הכמות הזו מתאימה לכולנו? ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר
בניגוד לחומוס או לעדשים נדמה שהאפונה קצת פחות זוכה לתהילה. אז מה יש בה שהופך אותה כל כך בריאה ואיך הכי נכון לאכול אותה?
בין אם זה חג, ובין אם לא, רבים מאיתנו לא נפרדים מהמקרר גם אחרי ארוחת הערב. המטרה - משהו מתוק. למה זה קורה ואיך עוצרים את זה?
הוא מופק מצמחים, אין לו כמעט קלוריות והטעם שלו הכי קרוב לטעמו של הסוכר. הכירו את הממתיק המלאכותי החדש שנותן פייט לכל האחרים
הנה נתון שיהמם אתכם כבר בתחילת הכתבה - במצות ובפריכיות יש אותה כמות קלוריות למאה גרם. אז למה בעצם למדנו שהן האויב של המשקל בחג? הנה הסוד האמיתי
תאמינו או לא יש מזונות שיכולים לעכב הופעת שיער לבן והם אפילו טעימים. אז איך זה עובד ומה כדאי להכניס לתפריט?
גם אם אתם לא בדיאטה - מוצרים מופחתי סוכר ונתרן, או מוצרים שנקראים "לייט", מושכים את עינינו. אז מה יש בתוכם באמת ולמה חייבים לשים לב?
התזונה הלילית שלכם משפיעה לא רק על השינה - אלא גם על התיאבון, ההורמונים והחשק למתוקים ביום שאחריו. הנה כל מה שאתם חייבים לדעת
המעבר לשעון קיץ הלילה אמנם מוסיף לנו שעות אור, אבל עשוי - לפחות בימים או בשבועות הראשונים - לגרום להשמנה. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
הם נמצאים בגבינות, בבשרים, בממתקים, במשקאות או ברטבים שכולנו קונים. ד"ר מאיה רוזמן חושפת את הכימיקלים המרכזיים שתעשיית המזון מאכילה אותנו - ומסכנים את בריאותנו
למרות שמזונות רבים נתפסים כמקור טוב לחלבון, בפועל הם לא מכילים כמות משמעותית או אינם מספקים את כל חומצות האמינו החיוניות, ולכן אין לספור אותם במסגרת החלבון שלנו. אז מה כן לאכול?
מה יש בלימון שהופך אותו לכוכב תזונתי, איך כדאי לשלב אותו בתפריט היומי ומה האמת המדעית לגבי שתיית מים עם לימון בבוקר?
רגע לפני שאתם עולים על מטוס ויוצאים לחופשה כדאי שתקראו את הרשימה החשובה הזו שיכולה לא רק לעצור כאבי בטן, אלא גם למנוע סטרס
בהשוואה לחטיפים מסחריים אחרים, שלווה מכילה פחות שומן רווי ונתרן, אך עדיין יש בה תוספת סוכר, אם כי בכמות מתונה יחסית. אז האם היא בריאה? זה מה שאומרת הדיאטנית הקלינית שלו
היא מלאה בברזל ואשלגן, ומאה גרם ממנה הם רק 25 קלוריות. כרובית היא אחד מהמזונות הכי בריאים שאתם חייבים להתחיל לאכול
מחקר פורץ דרך: כיצד שינוי פשוט בארוחת הבוקר יכול לשפר משמעותית את יכולות הריכוז והזיכרון, ומדוע כדאי לחשוב פעמיים לפני הוספת סוכר לקפה
עמוסה במינרלים וויטמינים, מסייעת לשמירה על המשקל, מפחיתה מחלות כרוניות - ואלה רק חלק מהיתרונות של שיבולת השועל. וגם - איזה סוג הכי בריא, ואיך הכי נכון לאכול אותו?
לא כל הפחמימות דומות. יש כאלו שיגרמו לכם להיות רעבים זמן קצר לאחר אכילתן, אחרות ישביעו אתכם לאורך זמן רב. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
זה קורה לכולנו, אבל בעיקר בקרב נשים. אחרי 40 השומן מתעקש להתרכז דווקא באזור הבטן. אבל יש מה לעשות - ד"ר מאיה רוזמן עם התזונה והאימון שישנו את המצב
עשיר בברזל, סידן ונוגדי חמצון, הפרג מסתתר באוזני המן וטומן בחובו יתרונות בריאותיים מפתיעים. גלו איך להפיק את המרב מהזרע השחור האהוב ולהפוך את ממתקי החג לבריאים יותר.
גם אתם מתענגים על משקה סחלב סמיך, חמים ומתוק כשקר בחוץ? ד"ר מאיה רוזמן מציעה לכם לוותר על המשקה שבעבר היה אכן בריא, אבל היום מגיע עם לא פחות מ-11 כפיות סוכר
לא פעם נטילת שני תוספים ביחד עשויה לפגוע בספיגתם בגוף. כך למשל קורה כשנוטלים ביחד תוספי ברזל וסידן או מגנזיום וסידן. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
כולנו יודעים ששמן זית הוא אחד השמנים הבריאים ביותר, אבל מה בדיוק הופך אותו לכזה, איך מזהים שמן איכותי, ומהם היתרונות הבריאותיים שנמצאו לו במחקרים? ד"ר מאיה רוזמן עם התשובות
יותר ויותר אפליקציות פונות לקהל שרוצה להוריד במשקל. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה איך להשתמש בהן בצורה נבונה
שמירה על בריאות העיניים זה לא רק עניין של גנטיקה או גיל, אלא גם של מה שאנחנו אוכלים. ד"ר מאיה רוזמן עם 7 הרכיבים התזונתיים שיפחיתו את הסיכון למחלות עיניים וישמרו על תפקוד תקין של הרשתית