ד"ר מאיה רוזמן: זו שיטת הבישול שהורסת את כל היתרונות של הדגים
רבים מהישראלים בוחרים לאכול דגים במקום בשר בימים שלפני צום ט' באב. הנה כל מה שצריך לדעת על סוגי הדגים הבריאים - ואלה שפחות, וגם על שיטת הכנה אחת שממש לא מומלצת
ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית ודוקטור למדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית. בעלת ניסיון של למעלה מ-35 שנה בליווי תזונתי, מחקר ותקשורת, הרצאות, תוכנית ברדיו 103FM, הופעות בערוץ 12, כתבות אונליין, וקורסים דיגיטליים בפייסבוק
רבים מהישראלים בוחרים לאכול דגים במקום בשר בימים שלפני צום ט' באב. הנה כל מה שצריך לדעת על סוגי הדגים הבריאים - ואלה שפחות, וגם על שיטת הכנה אחת שממש לא מומלצת
לא מעט משפיעני בריאות וכושר ממליצים לשתות את המיץ של החמוצים. אז למה כדאי לחשוב פעמיים לפני שמצטרפים אליו?
אתם בוודאי חושבים שכדי לשרוף שומן צריך להעלות דופק ולעשות ספורט בעצימות גבוהה. אבל האמת היא שזה ממש לא נכון. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת
כרוב הוא אחד הירקות הבריאים, זולים ומשביעים - ועושה רושם שאנחנו לא אוכלים מספיק ממנו. הנה כל מה שצריך לדעת על הירק שגם יכול לעכב סרטן
ישראלים רבים יוצאים בימים אלה לחופשת הקיץ שלהם, ואחוזים גדולים מהם יחזרו עם משקל עודף - לא רק במזוודה. הנה כל הדרכים להתחמק מזה
כשאנחנו רואים בקבוק עם התווית "מים בטעמים", התחושה המיידית היא שמדובר במשהו קליל, מרענן, כמעט כמו מים אולי עם רמז קל של טעם. בפועל, מדובר במשקה עתיר סוכר, ולא רק
שמים בננה בשייק בריאות שלכם? יש לנו חדשות מבאסות - זה קצת הורס את השייק. אבל יש שילובים שדווקא זה עושה להם טוב. הנה כל מה שמצריך לדעת על השייקים של הקיץ
איך יודעים לבחור את השוקולד הנכון וכמה בדיוק צריך לאכול ממנו ביום כדי לקבל את ההשפעה המיטיבה על מצב הרוח? ד"ר מאיה רוזמן עם כל הפרטים החשובים
בגזר יש כתם שחור? בתפוח כתם? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מתי זה עלול להיות מסוכן ומתי צריך רק לחתוך ולנקות
כמה סידן וחלבון אתם אמורים לחפש? איפה מסתתרות האותיות הקטנות והמזיקות? ומה זה יוגורט פרוביוטי? המריך השלם לצרכן המבולבל
הנראות האקזוטית, הקליפה הקשיחה שמתקלפת בקלות, והמרקם הייחודי של הליצ'י - הופכים אותו לחוויה קולינרית. אבל מעבר לזה הוא מלא בערכים תזונתיים מעולים
הצבע החום אולי מטעה רבים לחשוב שסוכר חום בריא יותר מזה הלבן. ד"ר מאיה רוזמן עם 10 עובדות על סוכר חום שחשוב לדעת
כולנו כבר יודעים שפירות יער הם פצצות בריאות, שמכילים ויטמינים ונוגדי חמצון רבים. אבל מה לגבי אלו ממחלקת הקפואים בסופר? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
ויטמין E הרבה פחות מוכר מאחיו, אבל הוא משמעותי לא פחות מהם. משיפור הזיכרון, דרך תפקודי קשב ועד עצירת הדרדרות קוגניטיבית - הנה כל מה שהוא יכול לעשות עבורכם. והכי חשוב - באיזה מאכלים הוא נמצא בצורה טבעית?
הוא שורף בלשון, מעורר את מערכת העיכול, מעלה את הדופק ועוד. הנה כל מה שצריך לדעת על פלפל חריף וההשפעה שלו על הגוף
אנחנו מתייחסים לבוטנים כאגוז אבל האמת היא שמדובר בקטנייה. אז מה יש בה שכל כך בריא, ולמה בכל זאת חייבים להזהר מהקלוריות
יותר ויותר מחקרים מהשנים האחרונות מצביעים על כך שחוץ משינה טובה וניהול סטרס, יש גם מזונות רבים שמסייעים למוח להישאר חד, מרוכז ויציב לאורך זמן. קבלו את 10 המובילים
מחקרים רבים חושפים איך לגנטיקה השפעה של 75% על המשקל שלנו. אבל האם זה אומר שאדם שנולד עם "גנטיקה רזה" יכול לאכול בלי חשבון ולא להעלות גרם במשקל?
מדוע עלים ירוקים מגבירים סרוטונין, איך ברוקולי מרגיע יותר משוקולד, ולמה בננה אחת ביום יכולה לשנות את התחושה כשאתם מרגישים מוצפים מהמציאות הקשה
זה לא אתם, זה המוח שלכם. כל מה שצריך לדעת על השילוב בין עייפות לסטרס, והצורך במתוק, ואיך לתת לגוף את מבוקשו בצורה מדודה שלא תגרום לכם לקרוס
לאור התקיפה באירן וחוסר הוודאות לגבי התגובה שתגיע, ד"ר מאיה רוזמן עם ההמלצות ל"מזון חכם" במרחב המוגן, כזה שיספק לנו את הרכיבים התזונתיים הנכונים וירגיע את הסטרס
דובדבנים הם לא רק פרי קיץ משמח - אלא ממש מזון תפקודי. הם עשירים בנוגדי חמצון, מתאימים לסוכרתיים, שומרים על הלב, תומכים בשינה - ואפילו עשויים לשפר מצב רוח וזיכרון
גם אם אתם אוכלים תרד אתם כנראה לא אוכלים אותו נכון - הנה כל מה שחשוב לדעת על העלה הכי בריא שיש
בעבר ביצים נחשבו למזון שמעלה את רמות הכולסטרול, אבל כעת מתגלה כי האמת נמצאת איפושהו באמצע. אז כמה חלבון יש בביתה, כמה מותר לאכול ואיזו ביצה הכי בריאה?
כמעט אף אחד לא מדבר על יוד - אבל האמת היא שהוא מינרל חשוב לגוף. הנה כל התופעות שעלולות לסמן שחסר לכם יוד - וגם איםה תמצאו אותו במאכלים שאתם מכניסים הביתה?
לקראת שבועות, על ההבדלים בין סוגי הפסטה, מה באמת שווה תזונתית, ואיך שיטת הבישול משנה הכול - כולל מיתוס מפתיע
יש מי שחושב שפסטרמה היא מזון גרוע ומעובד, אבל האמת רחוקה מזה. אז איך בוחרים, ולמה פסטרמה תמיד עדיפה על נקניק?
לא מעט אנשים סובלים מאפטות בפה חוזרות ונשנות - והאמת היא שיש כמה דברים תוזנותיים, אבל לא רק, שיכולים לפתור את הבעיה. הנה כל מה שצריך לדעת
לא מעט אנשים בטוחים שאם כתוב על האריזה "ללא סוכר" אז מדובר במוצר בריא, דיאטטי או לפחות מתאים לסוכרתיים. בפועל, מדובר במוצרים אולטרה־מעובדים, שמכילים רכיבים בעייתיים לא פחות (ואפילו יותר) מסוכר - כמו קמח לבן ושומן טראנס
אין בית בלי חצי אבטיח בימים החמים האלה של התחלת הקיץ - וטוב שכך. אז מה יש באבטיח שהופך אותו בריא כל כך, והאם באמת יש בו כל כך הרבה סוכר?