הירק הזה ששמים בסלט - הכי יעיל לעצירות. ד"ר מאיה רוזמן מגלה
הוא עשיר ברכיבים שנלחמים בדלקות, מספק הגנה אנטי חמצונית מעולה, מצוין למי שסובל מעצירות וגם שומר על לחץ דם תקין. אז למה שלא תחליפו את לביבות תפוחי האדמה לחג - בלביבות סלק?

ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית ודוקטור למדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית. בעלת ניסיון של למעלה מ-35 שנה בליווי תזונתי, מחקר ותקשורת, הרצאות, תוכנית ברדיו 103FM, הופעות בערוץ 12, כתבות אונליין, וקורסים דיגיטליים בפייסבוק
הוא עשיר ברכיבים שנלחמים בדלקות, מספק הגנה אנטי חמצונית מעולה, מצוין למי שסובל מעצירות וגם שומר על לחץ דם תקין. אז למה שלא תחליפו את לביבות תפוחי האדמה לחג - בלביבות סלק?
הסופה ביירון כבר איתנו וזו הזדמנות מעולה לדבר על חיזוק הגוף לקראת החורף - וגם להמליץ על מרק אחד שיוסיף לו ויטמינים חשובים
אם הבטן מתנפחת כמו בלון מדי יום לקראת שעות הערב, זו לא גזירת גורל. מי הם המאכלים וההרגלים שיוצרים תסיסה במעיים, ומהן הפעולות הקטנות שיכולות להביא לשיפור מיידי?
האפרסמון הוא אחד הפירות המתוקים והאהובים בישראל, אבל למרות מה שאתם חושבים הוא אינו מכיל כמויות גדולות של סוכר. ד"ר מאיה רוזמן חושפת את כל היתרונות שלו
רבים שותים מיץ תפוזים, בעיקר בתקופת החורף, אבל לא רק. ד"ר מאיה רוזמן מגלה איזה מיץ הכי בריא לכם - וגם מה עדיף - מיץ תפוזים או תפוז שלם?
החטיף שנראה "לא מזיק" כלל, עלול להשפיע על סוכר, שובע ובריאות הילדים וד"ר מאיה רוזמן קוראת להורים לבדוק מה באמת מסתתר בו
הרבה אנשים מנסים שלא לאכול אחרי שמונה בערב - גם אם זה אומר שהם הולכים לישון רעבים. מה שד"ר מאיה רוזמן חושבת על זה - יפתיע אתכם
לאחרונה אנחנו נתקלים ביותר ויותר מוצרי מזון מועשרים בקולגן. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה למה זה לא יעזור לכם למראה העור - וגם מגלה איך משיגים באמת קולגן ממזון
מי שמחפש הרבה חלבון, וגם אנשים בדיאטה שואלים את אצמם הרבה - איזה מסוגי הבשר עדיפים. ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר
אתם רוצים את הערכים התזונתיים המלאים של הירקות והפירות שאתם אוכלים - אבל יש מצב שעל הדרך אתם פוגעים בהם. הנה כמה דוגמאות מאוד פופולריות
מה יש בתוך הממתיקים המלאכותיים שאתם שמים בקפה - והאם הממתיקים המוכרים בריאים לכם?
רבים נוטים לחשוב שבטטה שוות ערך לתפוח אדמה - ואפילו שהם מאותם משפחה. ד"ר מאיה רוזמן מנפצת מיתוסים ומסבירה למה כדאי לכם דווקא כן לאכול אותה
למרות כל הדיבורים הרעים על זה שהוא פוגע בבריאות - כמעט לכולם יש אותו בבית. אז מה אומרות העובדות ומה המיתוסים? עושים סדר
היא נמצאת בצלחת של רבים מהישראלים - ולא בכדי. הטחינה היא מרכיב שמגלם איזון מושלם בין טעם נהדר לערכים תזונתיים מרשימים - הנה כל מה שצריך לדעת
לא, זה לא מים - אבל דומה. אז איך סודה משפיעה על המשקל ולמה היא הרבה יותר בריאה ממה שאתם חושבים?
אנחנו קוראים להן דלעת - אבל למעשה מדובר במשפחה כתמתמה אחת עם לא מעט סוגים והמון יתרונות בריאותיים. כך תאכלו דלעת ותרדו במשקל
כמה קלוריות באמת יש בזיתים - ולא פחות חשוב כמה מלח? וגם - האם זיתים שחורים באמת שחורים? כל האמת על המאכל שהישראלים אוהבים
לא מעט אנשים עברו לדיאטה הקטוגנית שמשלבת הרבה שומן עם בשר ומתעדפת נמוך פירות, ירקות ומוצרי חלב. אז האם היא בריאה ולמי אסור לעשות אותה?
היא הפכה לדיאטה מאוד פופולרית אבל האם היא מתאימה לכולם? ובנוסף - האם היא בכלל בריאה - ד"ר מאיה רוזמן עם כל הפרטים על הדיאטה שרבים עושים
היא מפחיתה סיכון למחלות כרוניות, מאריכה חיים ולא פחות חשוב - שומרת על המשקל. והחלק הכי טוב - היא משלנו
זה מרגיש קצת כמו חזרה לשנות השמונים, אבל מסתבר שלא מעט עוד עושים את הדיאטה הזו. אז האם היא עובדת או מסוכנת?
ירקות כמו גזר ובטטה מכילים כמות יפה של ויטמין A - המרכיב ששומר על מערכת החיסון ועוזר למנוע חדירת וירוסים לגוף. אז איך אוכלים אותו ולמה מרק בטטה הוא הבחירה המושלמת שלכם לחורף
יש מי שבוחרים לשתות חלב עזים כי הוא נוח יותר לעיכול, אחרים בגלל גידול החיה, אבל האם כל המיתוסים האלה נכונים? באנו לעשות לכם סדר
מתכוננים לצום כבר מהיום? ד"ר מאיה רוזמן עם כל ה"עשה ואל תעשה" לפני שנכנסים לצום של 25 שעות
הוא מזוהה עם ראש השנה, אבל אפשר לאכול אותו כל השנה - והכי טוב קפוא. הנה כל היתרונות של התמרים הצהובים
הם זמינים כל השנה, נכנסים בקלות לתיק, לא צריכים קירור, ובלי הרבה לכלוך - התפוחים הם הפרי הכי נגיש והכי נאכל בישראל. אבל האם הם באמת עדיפים בריאותית על פני פירות אחרים, האם הם תורמים לדיאטה ומה הסיפור עם השעווה שעל הקליפה?
השמש הישראלית יכולה להיות אכזרית במיוחד, אבל מתברר שלענבים היא דווקא מוסיפה יתרונות. וגם - האם כדאי לשתות כוס יין פעם ביום?
הרימון הוא אחד מסמלי החג - ובאמת מדובר באחד הפירות הכי בריאים וטעימים שיש. אבל מה באמת יש ברכז הרימון, זה שכולם אוהבים כל כך לבשל איתו?
הם ממתיקים לכאורה טבעיים, אבל מה מסתתר בתוכם? האם מדובר בסוכרים פשוטים או רכיבים תזונתיים חשובים? וגם - מי הכי גרוע?