ד"ר מאיה רוזמן: שלבו את המאכל הזה יחד עם אבטיח - וקיבלתם ארוחה משביעה
אין בית בלי חצי אבטיח בימים החמים האלה של התחלת הקיץ - וטוב שכך. אז מה יש באבטיח שהופך אותו בריא כל כך, והאם באמת יש בו כל כך הרבה סוכר?
ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית ודוקטור למדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית. בעלת ניסיון של למעלה מ-35 שנה בליווי תזונתי, מחקר ותקשורת, הרצאות, תוכנית ברדיו 103FM, הופעות בערוץ 12, כתבות אונליין, וקורסים דיגיטליים בפייסבוק
אין בית בלי חצי אבטיח בימים החמים האלה של התחלת הקיץ - וטוב שכך. אז מה יש באבטיח שהופך אותו בריא כל כך, והאם באמת יש בו כל כך הרבה סוכר?
עבור הישראלים מדובר אולי באחד השילובים הכי נפוצים וטעימים - אבל האם יש בשילוב הזה בעיה?
הנה שש דוגמאות בולטות למזונות שמשפיעים על צבע השיניים, ובסוף שני דברים מפתיעים שדווקא שומרים על צבע השיניים
לפני כמה שנים הוא הפך להיט כמרכיב בשייקים ירוקים, אבל האמת היא שהקייל הוא הרבה יותר מזה. אז מה יש בעלה הזה ולמה הוא ראוי לשאת את התואר "מזון על"?
בשנים האחרונות דיאטות נטולות פחמימות ומשופעות בבשר ובחלבונים כובשות רבים. אבל מה באמת עומד מאחורי השיטות האלה? והאם כדאי לכם לנסות אותן?
הם מכילים חלבון מלא, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים, מורידים כולסטרול ולחץ דם - הנה כל מה שצריך לדעת על זרעי צ'יה
הפול הירוק עשיר בחלבון, ויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון - שמתאים גם לטבעונים, גם לאנשים שמחפשים תפריט מאוזן, וגם למי שמעוניינים לרדת במשקל בלי להרגיש רעבים
הוא אחד מהוויטמינים הכי חשובים שיש בגוף, ורבים סובלים מחוסרים ממנו - מה שגורם לפגיעה משמעותית בבריאות. הנה כל הפרטים שחשוב שתדעו
יש מי שמעכל ירקות בלי בעיה, ואילו אצל אחרים מדובר בבעיה של ממש. אז למה זה קורה, והכי חשוב - איך מונעים את הכאב והנפיחות
בחישוב זהיר של ארוחת מנגל לא כבדה מדי תגיעו בקלות ל-2,000 קלוריות, וזה עוד לפני הסיכונים הבריאותיים מבשר על האש. ד"ר מאיה רוזמן בעצות להפחתת הנזק במנגל עצמאות
אנחנו משתדלים להימנע מהן, אבל יש גם פחמימות בריאות, שחשוב לצרוך אותן. ד"ר מאיה רוזמן עם 10 המאכלים שעשרים בפחמימות שדווקא מומלצים לבריאות
גרלין הוא לא רק "הורמון רעב". הוא מווסת תיאבון, אנרגיה, סוכר, והורמון גדילה. למה הוא עולה בדיאטה ואיך נוכל לשלוט בו ולהיות פחות רעבים כל הזמן
אגוזים ושקדים הם בריאים מאוד, אבל לפיסטוק יש יתרון גדול עליהם - הוא מגיע עם קליפה, מה שהופך אותו לנשנוש מודע. אבל זה כמובן לא הכל
מי קובע כמה בדיוק אנחנו צריכים מכל דבר, והאם הכמות הזו מתאימה לכולנו? ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר
בניגוד לחומוס או לעדשים נדמה שהאפונה קצת פחות זוכה לתהילה. אז מה יש בה שהופך אותה כל כך בריאה ואיך הכי נכון לאכול אותה?
בין אם זה חג, ובין אם לא, רבים מאיתנו לא נפרדים מהמקרר גם אחרי ארוחת הערב. המטרה - משהו מתוק. למה זה קורה ואיך עוצרים את זה?
הוא מופק מצמחים, אין לו כמעט קלוריות והטעם שלו הכי קרוב לטעמו של הסוכר. הכירו את הממתיק המלאכותי החדש שנותן פייט לכל האחרים
הנה נתון שיהמם אתכם כבר בתחילת הכתבה - במצות ובפריכיות יש אותה כמות קלוריות למאה גרם. אז למה בעצם למדנו שהן האויב של המשקל בחג? הנה הסוד האמיתי
תאמינו או לא יש מזונות שיכולים לעכב הופעת שיער לבן והם אפילו טעימים. אז איך זה עובד ומה כדאי להכניס לתפריט?
גם אם אתם לא בדיאטה - מוצרים מופחתי סוכר ונתרן, או מוצרים שנקראים "לייט", מושכים את עינינו. אז מה יש בתוכם באמת ולמה חייבים לשים לב?
התזונה הלילית שלכם משפיעה לא רק על השינה - אלא גם על התיאבון, ההורמונים והחשק למתוקים ביום שאחריו. הנה כל מה שאתם חייבים לדעת
המעבר לשעון קיץ הלילה אמנם מוסיף לנו שעות אור, אבל עשוי - לפחות בימים או בשבועות הראשונים - לגרום להשמנה. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה
הם נמצאים בגבינות, בבשרים, בממתקים, במשקאות או ברטבים שכולנו קונים. ד"ר מאיה רוזמן חושפת את הכימיקלים המרכזיים שתעשיית המזון מאכילה אותנו - ומסכנים את בריאותנו
למרות שמזונות רבים נתפסים כמקור טוב לחלבון, בפועל הם לא מכילים כמות משמעותית או אינם מספקים את כל חומצות האמינו החיוניות, ולכן אין לספור אותם במסגרת החלבון שלנו. אז מה כן לאכול?
מה יש בלימון שהופך אותו לכוכב תזונתי, איך כדאי לשלב אותו בתפריט היומי ומה האמת המדעית לגבי שתיית מים עם לימון בבוקר?
רגע לפני שאתם עולים על מטוס ויוצאים לחופשה כדאי שתקראו את הרשימה החשובה הזו שיכולה לא רק לעצור כאבי בטן, אלא גם למנוע סטרס
בהשוואה לחטיפים מסחריים אחרים, שלווה מכילה פחות שומן רווי ונתרן, אך עדיין יש בה תוספת סוכר, אם כי בכמות מתונה יחסית. אז האם היא בריאה? זה מה שאומרת הדיאטנית הקלינית שלו
היא מלאה בברזל ואשלגן, ומאה גרם ממנה הם רק 25 קלוריות. כרובית היא אחד מהמזונות הכי בריאים שאתם חייבים להתחיל לאכול
מחקר פורץ דרך: כיצד שינוי פשוט בארוחת הבוקר יכול לשפר משמעותית את יכולות הריכוז והזיכרון, ומדוע כדאי לחשוב פעמיים לפני הוספת סוכר לקפה
עמוסה במינרלים וויטמינים, מסייעת לשמירה על המשקל, מפחיתה מחלות כרוניות - ואלה רק חלק מהיתרונות של שיבולת השועל. וגם - איזה סוג הכי בריא, ואיך הכי נכון לאכול אותו?