יש נקודה בצידה של בריכת השחייה בספא של מלון עין גדי, ממנה אפשר לראות את מי הבריכה הכחולים על רקע גווני המדבר הפראיים, כשמתחתם, כמעין רקע לתונה השלווה הזו, נפרס ים המלח, שנראה מכאן אינסופי. המראה הזה, ממרומי הצוק עליו שוכן המלון, הוא הסיבה הכי טובה לבוא לכאן. יש כמובן עוד סיבות, אבל פריים אחד מנצח כמו זה, אפשר לחוות רק כאן.
הנוף החד פעמי הזה מגיע עם הרבה רוגע. חלקו נובע מהעובדה שרבים מהישראלים יעדיפו לבלות את החופשה בים המלח במלון עם גישה ישירה לחופים. פה זה לא הסיפור. יש חוף קרוב, אבל כדי להגיע אליו צריך לרדת עם המכונית לנסיעה קצרה.
אלא שכאן, הים עצמו ממש לא חסר. ואם אתם ממש מתעקשים על חוויית הציפה במים המלוחים, כל מה אתם צריכים לעשות זה להוריד את הכפכפים ולהכנס לבריכת מי המלח, שממוקמת בחלקו הפנימי של הספא. מה גם שכאן, תחוו את זה בקרירות הנעימה של המזגן.
למעשה, מלון עין גדי הוא יותר ריזורט מאשר מלון. החדרים כאן פרוסים על שטח ענק עטור מדשאות ועצים בפאתי הקיבוץ הוותיק, חדר האוכל נמצא מרחק הליכה נעימה של 10 דקות (או לעלות על הטוק-טוק של המלון), בריכת המלון ממוקמת בפאתי הקיבוץ, משקיפה אל ים המלח והספא צמוד אליו. וזה אולי ההבדל בין מלונות ים המלח המוכרים בעין בוקק למלון שנמצא על קצה הצוק ומשקיף מלמעלה על המקום הנמוך בעולם.
הגענו לכאן כדי לבדוק את חבילות הטיפולים החדשות שמציע ספא סינרגיה במלון עין גדי. בספא תמצאו כאמור בריכת מים מלוחים פנימית, בריכה חיצונית עם מים מתוקים (בנוסף לבריכה הראשית שנמצאת מעבר לגדר), חמאם, סאונה יבשה וחדרי טיפולים.
אני דגמתי שלושה טיפולים שונים: פילינג גוף עם מלח שמקורו מים המלח, עטיפת בוץ של ים המלח (320 שקל לכל טיפול שאורך 30 דקות) ועיסוי שוודי (420 שקל ל-50 דקות). ניתן לשלב בין הטיפולים בחבילות שמוזילות את התמחור (680 שקל לחבילה שכוללת שני טיפולים ונמשכת 80 דקות). כן, זה יקר, אבל התמחור אינו שונה בהרבה ממלונות אחרים.
מתחילים בפילינג, שמטרתו להסיר את תאי העור המתים. המטפלת מורחת כל סנטימטר בגופי בחומר גרגרי עדין. גרגרי הפילינג מחליקים על העור ומסירים בעדינות את השכבות היבשות, וההרגשה היא כאילו כל נקבובית נפתחת ומקבלת נשימה חדשה, כשברקע הריח הנעים של השמנים האתריים. העור הופך חלק ורך. עכשיו אני מתקלח ומוריד את שאריות הגרגרים מגופי. התחושה היא של ניקיון ורעננות - לא רק מבחינה פיזית, אלא גם כתחושה פנימית.
עכשיו, כשהעור נקי וחשוף מחדש, הוא מוכן יותר מתמיד לקבל את עטיפת הבוץ מלאת המינרלים של ים המלח. בזמן שהמטפלת מכסה את גופי בבוץ השחור, החום של הבוץ, המרקם העשיר והמינרלים הטבעיים שבו מחלחלים אל העור ומשרים תחושת רוגע עמוקה. בזמן שהגוף מכוסה בשכבה האחידה, נוצרת תחושה כאילו הזמן עוצר מלכת - השרירים משתחררים, הנשימה הופכת עמוקה יותר והחום הנעים מחלחל פנימה וממיס את המתח שנאגר. כשהבוץ נשטף, נותרת תחושה קלה ורעננה - העור רך, חלק וזוהר, והגוף כולו מרגיש משוחרר וקליל.
העיסוי השוודי שחתם את החוויה בספא היה כמו נקודת השיא שמחברת הכול יחד. התנועות הארוכות והקצביות של המטפל יצרו תחושת זרימה בגוף, כאילו כל שריר מקבל הזדמנות לנשום מחדש. הלחיצות המדודות שחררו בעדינות עומסים שהצטברו, והחום מהידיים חדר פנימה והעמיק את תחושת הרוגע. ככל שהעיסוי התקדם, הגוף הלך ונרפה, והתחושה הייתה של נינוחות מוחלטת.
בסיום הטיפול הרגשתי שהגוף קל יותר, כאילו הוסר ממנו משקל מיותר; השרירים רפויים אך מלאי אנרגיה. השילוב בין העיסוי השוודי המרגיע לבין שלבי הטיפול הראשונים יצר חוויה הוליסטית של התחדשות: הגוף רגוע, הנפש שלווה, והתחושה הכללית היא של רעננות מבפנים ומבחוץ.
וזה בדיוק הזמן להגיע לאותה נקודה בחצר הספא, ליד הבריכה, לבהות בשמיים הכחולים ובנוף המדברי ההררי שפרוס כולו מעל הכחול האינסופי של ים המלח. חוויה שאי אפשר לקבל בשום מקום אחר.
האותיות הקטנות:
• מיקום: על הצוקים מעל ים המלח במלון עין גדי
• הספא: זמין רק למתארחים במקום
• טיפולים: החל מעיסוי מרגיע (420 שקל), דרך עטיפות בוץ או אצות ים (320 שקל), עטיפות תמרים (350 שקל) ועד פילינג מלח (320 שקל) או פילינג תמרים וסוכר חום (415 שקל) או שלוש חבילות שונות שכוללות שני טיפולים (680 שקל).
• חדרים: עלות אירוח במקום משתנה ומתחילה ב-1,070 שקל לזוג כולל ארוחת בוקר ושימוש חופשי במתקני הספא - בתקופה שאחרי החגים.
• הזמנות: באתר המלון