וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נכנס לקומה, וקם עם זכרונות של מישהו אחר

23.7.2025 / 1:01

אחרי תאונת דרכים קשה ותרדמת של שבועות, אלפא התעורר עם זיכרונות ברורים על חיים שלא היו — כולל הריון שלא קרה, עבודה ב־MI6 ומטוס פרטי. זה נמשך חצי שנה והמומחים מסבירים איך המוח מילא את החסר

סיפור בדקה: נערה שהתעוררה מתרדמת מספרת איך זה מרגיש/מערבת וואלה! NEWS

ביום השנה החדשה של 2012, אלפא קבג'ה יצא מביתו בצפון לונדון, רכוב על אופניו בדרכו לבית חברתו. הוא חש קצת אשם על כך שבילה את הלילה הקודם בחגיגות בלעדיה. באותו אחר צהריים גשום, כשהיה בן 29 ורכב ללא קסדה, הוא נפגע מרכב מסחרי שנסע מהמקום מבלי לעצור.

למרות שלא נראו על גופו פציעות חיצוניות חמורות, בדיקת CT בבית החולים יוניברסיטי קולג' לונדון הסמוך חשפה שמוחו ספג מכה כה עזה - עד שזז בתוך גולגולתו. בעקבות הפגיעה המוחית הקשה, אלפא שקע בתרדמת שנמשכה שלושה שבועות, ובמקביל נאלצו הרופאים להסיר חלק מגולגולתו כדי להפחית את הנפיחות. למשפחתו נאמר שעליהם להיערך לאפשרות של אמנזיה קשה. אבל כשהתעורר, אלפא לא סבל מאובדן זיכרון אלא מהצפה של זיכרונות חיים של אירועים שלא התרחשו מעולם.

מטוס פרטי, תאומים שלא נולדו - וזיכרון שלא היה

הוא נזכר למשל בנסיעה לבקר את חברתו ההרה, שנשאה לדבריו תאומים, ונזכר בבדיקת אולטרסאונד שהייתה תחובה במחברת מלאה רעיונות לשירים. הוא אפילו זכר את שמות הילדים שטרם נולדו: סקיי וניקיטה, ושאל את האחיות אם הן ראו את התמונה.

לפי הגארדיאן, היו לו גם זיכרונות של ראיון עבודה מוצלח שעבר במחלקת התפעול של MI6, סוכנות הביון הבריטית, ואפילו מטוס פרטי מסוג Gulfstream שחנה לדבריו בחצר בית החולים. כשלקח את חבריו לבדוק אם הוא שם הסביר: "הטייס כנראה הזיז אותו בינתיים". רק כשיצר קשר עם MI6 ונאמר לו שהמשרדים היו סגורים בתאריך בו טען שהיה הראיון, בשל חופשת ראש השנה ב-1 בינואר, הוא החל לפקפק בעצמו.

עוד בנושא

התעוררה מתרדמת אחרי שנתיים וחשפה שהאדם הקרוב לה ביותר ניסה לרצוח אותה

איך זה מרגיש להיות בתרדמת? אנשים שהתעוררו חושפים

במשך כחצי שנה הוא היה משוכנע שאלה זיכרונות אמיתיים. איש לא ערער עליו, והוא משחזר בחיוך: "כולם פשוט זרמו איתי. אף אחד לא שאל שאלות".

ההערכה היא שמוחו של אלפא (כיום כבר בן 41) ניסה "לתפור" נרטיב שיסביר את הפער שנוצר בזמן שהיה מחוסר הכרה, תוך שילוב בין חוויות עבר, חלומות ודימויים קולנועיים. ג'וליה שו, חוקרת זיכרון מאוניברסיטת לונדון סאות' בנק, הסבירה: "כשהמוח מתעורר, הוא מנסה לחבר מחדש את חלקי הזהות תחושת העצמי, ההיסטוריה, והזיכרון. ובתהליך הזה, לעיתים נולדות מציאויות פנטסטיות ואפילו בלתי אפשריות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully