וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפעולה המפתיעה שמומלץ לעשות תמיד לפני שחותכים מלון

עודכן לאחרונה: 29.6.2026 / 13:03

עונת המלונים בשיאה, ורבים נהנים מהפרי המתוק והמרענן בימי הקיץ החמים. אך מומחי בטיחות מזון מזהירים כי לפני שפורסים מלון יש לבצע פעולה אחת פשוטה שרבים מדלגים עליה

כך תחתכו אבטיח בקלות וביעילות/תיעוד מרשתות חברתיות

עונת המלונים בשיאה, ורבים נהנים מהפרי המתוק והמרענן בימי הקיץ החמים. אך מומחי בטיחות מזון מזהירים כי לפני שפורסים מלון יש לבצע פעולה אחת פשוטה שרבים מדלגים עליה: לשטוף היטב את הקליפה.

למרות שקליפת המלון אינה נאכלת, היא עלולה לשאת חיידקים מסוכנים, ובהם סלמונלה וליסטריה. כאשר חותכים את הפרי מבלי לשטוף אותו קודם, סכין החיתוך עלולה להעביר את החיידקים מהקליפה אל תוך הפרי, שנאכל ללא בישול - ולכן החיידקים אינם מושמדים.

ההמלצה מגיעה בעקבות מספר התפרצויות של הרעלות מזון בשנים האחרונות. אחת החמורות שבהן התרחשה בשנת 2023 בארצות הברית ובקנדה, אז חלו כמעט 600 בני אדם לאחר שאכלו מלון מזוהם, ושמונה מהם מתו.

לדברי מומחי בטיחות מזון, הקליפה המחוספסת של הקנטלופ מהווה כר פורה להצטברות ולהתרבות של חיידקים, החל משלב הקטיף ועד להגעת הפרי למדפי הסופר.

לשטוף את הקליפה/ShutterStock

כך תשטפו נכון את המלון

משרד החקלאות האמריקאי (USDA) ממליץ לשטוף את המלון תחת מים זורמים תוך קרצוף הקליפה באמצעות מברשת ייעודית לירקות - בדומה למברשת המשמשת לניקוי תפוחי אדמה.

לאחר החיתוך מומלץ לשטוף היטב גם את הסכין, קרש החיתוך ומשטח העבודה, כדי למנוע זיהום צולב למזונות אחרים.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איזו תוכנית לתואר שני במנהל עסקים מציעה הכי הרבה קורסי בחירה?

בשיתוף הקריה האקדמית אונו

ומה לגבי מלון חתוך מראש?

המומחים מדגישים כי אין צורך לשטוף קוביות או פלחי מלון שכבר נחתכו. עם זאת, ישנם אנשי מקצוע שמעדיפים להימנע מקניית מלון חתוך מראש, משום שלא ניתן לדעת אם הקליפה נוקתה כראוי לפני החיתוך.

למרות האזהרות, חשוב להדגיש כי הסיכון להידבק בחיידקים ממלון נחשב נמוך יחסית. עם זאת, שטיפה יסודית של הקליפה לפני החיתוך היא פעולה פשוטה שאורכת פחות מדקה ויכולה להפחית משמעותית את הסיכון לזיהום - במיוחד בקרב ילדים, נשים בהריון, קשישים ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully