וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד הבריאות מזהיר: המוצר הזה לתינוקות עלול לגרום לחנק

עודכן לאחרונה: 24.2.2026 / 12:36

משרד הבריאות הודיע כי "כרית ההאכלה העצמית" עלולה לגרום לחנק ולייצר דלקות אוזניים ומדגישים כי הורים צריכים להיות לצד התינוק בזמן האוכל

כיצד מבצעים היימליך? מדריך/מערכת וואלה

"אל תתנו למראה ה"נוח" להטעות אתכם: המוצר "כרית ההאכלה העצמית" (כרית שמקבעת בקבוק לצוואר התינוק) אינו מאושר בטיחותית, אינו מומלץ התפתחותית ומסכן חיים" - כך נכתב באתר הפייסבוק של משרד הבריאות לפני כמה ימים.

חנק: קיבוע הבקבוק מונע מהתינוק להפסיק את זרם המזון, מה שעלול להוביל לשאיפת נוזלים לריאות (אספירציה). תינוק קטן אינו יכול להסיט את ראשו או להוציא את הפטמה במקרה של מצוקה. הזרועות שנכרכות סביב צוואר התינוק עלולות לחנוק אותו פיזית.

האכלה דורשת קשר עין והשגחה צמודה על קצב הבליעה. לתת לתינוק להאכיל את עצמו ללא השגחה - זה מסוכן.

דלקות אוזניים: האכלה בשכיבה מלאה מעלה סיכון לחדירת נוזלים לאוזן התיכונה.

מבנה הנדסי לקוי: הזרועות שנכרכות סביב צוואר התינוק עלולות לחנוק אותו פיזית.

כללי ברזל להאכלה נכונה

  • האכלה בידיים בלבד: החזיקו את התינוק בזרועותיכם לאורך כל ההאכלה.
  • מנח מוגבה: ודאו שראש התינוק גבוה מעט מקו הגוף (לא בשכיבה מלאה).
  • קשר עין רציף: שימו לב לסימני מצוקה, חנק או שובע בזמן אמת.
  • שליטה בבקבוק: החזיקו את הבקבוק בעצמכם כדי לווסת את קצב הזרימה.
  • זכרו: שום אביזר אינו מחליף השגחה. האכלה בטוחה מצילה חיים.
sheen-shitof

עוד בוואלה

הצלחה אמיתית: שביעות רצון של למעלה מ-94% בטיפולי הרזיה

בשיתוף אברהמסון

השורה התחתונה: בזמן האוכל, התינוק חייב להיות בידיים שלכם. המגע שלכם הוא לא רק פינוק, הוא הבטיחות שלו.

סכנה ממשית לחיי התינוק

אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם: "הורים לתינוקות צעירים מתמודדים עם קשיים רבים - עייפות, עומס ורצון טבעי למצוא פתרונות שיקלו על שגרת היום, ומוצאים בכריות האכלה אלו ומתקנים דומים מענה לקושי. הצורך הוא אמנם אמיתי, אך הפתרון יכול להיות מסוכן.

כריות או מתקנים להחזקת בקבוק, וגם אילתורים ביתיים כמו כרית או שמיכה מגולגלת, יוצרים סכנה ממשית לחיי התינוק. כאשר הבקבוק מקובע, התינוק אינו מסוגל להרחיק אותו במקרה של זרימת חלב מוגברת, השתנקות או הקאה, והסיכון לחנק או לשאיפת חלב לריאות עולה משמעותית.

אנו מברכים על אזהרת משרד הבריאות ומדגישים - אין להשאיר תינוק לבדו עם בקבוק בפה, גם לא לרגע. זמן האכלה הוא זמן איכות עם הילד, הזדמנות לקשר עין וקרבה לתינוק - לא זמן 'לחסוך' בו. אני פונה מכאן להורים - אל תגידו 'לי זה לא יקרה', נקטו במשנה זהירות כי בטיחות ילדינו היא בידיים שלנו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully