וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסוד המלוכלך של השמן המטוגן: האיש שבא לנקות את הרעלים

עודכן לאחרונה: 19.2.2026 / 11:17

בשיתוף zap דוקטורס

אדריאן סגמן, מנהל הפיתוח העסקי הבינלאומי החדש ב-Beyond Oil, חושף את המסע המיוחד שהוביל אותו מעמדת הטיגון במטבחים לתפקיד בחברת הטכנולוגיה הישראלית שמבטיחה להציל מיליונים מנזקי השמן

אבקה נגד שמן מטוגן ביונד אויל. נוצר ע"י בינה מלאכותית,
אבקה שסופגת את הרעלים והתרכובות המזיקות מהשמן/נוצר ע"י בינה מלאכותית

"כבר מגיל 12 אני עובד במטבחים, מגלידריות ועד המבורגריות", מספר אדריאן סגמן, שהתמנה לאחרונה למנהל הפיתוח הבינלאומי (Director of Global Business Development) ב-Beyond Oil. "אני זוכר שהייתי צריך לעמוד מעל המחבת ולא לנשום את ריח הטיגון, אז לא הייתי מודע לכל ההשלכות של העבודה הזו".

סגמן נולד בסקוטלנד, עלה לישראל בגיל 11 ועבר להתגורר עם משפחתו ברעננה. השילוב הזה של ילד שהגיע מארץ זרה וההתנסות מגיל צעיר במטבח המקומי הוא שהוביל אותו להיות מומחה לפיתוח עסקי בינלאומי בחברות מזון. כיום, הוא מוביל את ההתפשטות הגלובלית של הטכנולוגיה המהפכנית של Beyond Oil שמבקשת להתמודד עם מה שהוא ראה כילד ולא ידע להסביר.

מהמטבח אל חדרי הישיבות העולמיים

סגמן, בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתעשיית המזון הגלובלית, מביא ל-Beyond Oil שילוב של הבנה בעולם המטבח והיכולת לדבר עם מנהלים בכירים בחברות בינלאומיות. בעל תואר MBA מאוניברסיטת Middlesex ותואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות מ-Leeds Metropolitan University, הוא צבר ניסיון מרשים בחברות עולמיות.

הקריירה שלו החלה ביוניליבר, לאחר מכן עבר לחברת כרמית, שם הרחיב פעילות גלובלית בלמעלה מ-20 מדינות והתמקד בחדשנות במוצרים ללא גלוטן וללא חלב. בשנים האחרונות התמקד סגמן בחדשנות בריאותית ובקיימות ב-Milkit Ltd ואח"כ בקבוצת שטראוס.

"מצד אחד אני לובש חליפה כדי לדבר כדי לדבר עם בעלי תפקיד בכירים בחלונות הגבוהים", הוא אומר, "ומצד שני נוח לי בחולצת שף במטבחים בקומה מינוס 1-". שילוב הדברים מאפשר לי לגשר בין עולמות, בארץ ובעולם. אני סקוטי שיכול להיכנס גם למטבח וגם לישיבת הנהלה, אם זה בהודו או בארצות הברית, אם זה בדובאי או בשוודיה".

לפני הגעתו ל- Beyond Oil, סגמן כיהן כמנהל פיתוח עסקי ב-Redefine Meat, שם הרחיב פעילות ל-10 מדינות, בנה מערך מפיצים עולמי, והוביל שיתופי פעולה עם רשתות מלונות ומסעדות מובילות.

ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתעשיית המזון הגלובלית. אדריאן סגמן/ארנון מרום

הבעיה הבריאותית של השמן המטוגן

סגמן חושף את המציאות המטרידה המתרחשת במטבחים ברחבי העולם: "אנשים לא מודעים לרעלים שמצטברים בשמן שעבר טיגון. הם לא מודעים לכך שבמטבחים תעשייתיים לא מחליפים שמן בכל יום ושהרעלים מצטברים עוד ועוד. לא רק במסעדות אלא גם בבתי מלון, במפעלים של אוכל מתועש, בחברות הסעדה, באולמות אירועים, בצבא, ובכלל, בכל מקום שמטגנים מחוץ לבית כולם עושים שימוש באותו השמן, מאות פעמים ובמשך ימים רבים. אנשים לא מבינים את ההשלכות".

המחקרים המדעיים תומכים בדברי סגמן - כאשר שמן טיגון עובר חימום חוזר, נוצרים בו תרכובות מזיקות הקשורות לסרטן, מחלות לב וסכרת. "יש בעיה לאכול אוכל מטוגן במסעדות שלא מטפלות בשמן שלהן, כי באותם מקומות לא מנקים כל יום את המטגנות, לא מחליפים שמן כל יום, ובמזון נוצרים מסרטנים וחומרים רעילים".

Beyond Oil מציעה פתרון טכנולוגי פשוט אך מהפכני: אבקה שסופגת את הרעלים והתרכובות המזיקות מהשמן, ומוציאה אותם דרך סינון. "יש פה חומר שסופג מהשמן כל יום את כל הרעלים, ואתה מסנן אותו כל יום ופותר את הבעיה - זה הליך פשוט שחוסך כל כך הרבה. בנוסף, הטכנולוגיה הזו מאריכה את אורך חיי השמן, ובכך מקטינה את הצורך להחליף שמן בתדירות גבוהה, מה שמצמצם עלויות הפוד-קוסט".

בדרך למהפכה

החברה מתכוונת להתרחב בעולם, עם דגש על אירופה. "הפוקוס שלנו עכשיו הוא אירופה, אבל פונים אלינו מכל העולם - מהודו, מתאילנד, מברזיל, מדרום אמריקה", מספר סגמן. "אני מרגיש את כל מה שלמדתי במשך כל התפקידים שעשיתי הובילו אותי לדרך להיות כאן היום".

לדבריו, כדי להיכנס לשוק האירופי יש צורך בבניית רשתות מפיצים וביסוס אסטרטגיות חדירה לשווקים. "אנחנו מחפשים מפיצים גדולים שיש להם רשתות, כי ברגע שהרשתות האלו ישתפו איתנו פעולה, אז המסעדות הקטנות יבואו גם. המטרה היא להגיע לכמה שיותר אנשים כמה שיותר מהר, כדי שהמדינות באירופה, גם המסעדות אבל גם מבחינת הממשל, יאמצו את הסטנדרט שלנו, כדי לדאוג לאוכלוסייה".

מה גילית בינתיים על השוק האירופי?

סגמן: "לצערי, ברוב המוחלט של המדינות באירופה, אין כלל מודעות לכך שהטיגון מסוכן ובעייתי. זה עצוב שאנשים לא יודעים את זה. רק עכשיו, לאחר שהתחלנו להפיץ את הבשורה הם מתחילים להבין ולפתח מודעות לבעיה. מהשיחות שאני מנהל הם מרגישים מרומים, שהם לא ידעו שזה כל כך בעייתי להיחשף לאדים של שמן טיגון ובכלל, לא להחליף אותו תקופות ממושכות. אני רואה בעבודה שלי ב-Beyond Oil שליחות של ממש. אנחנו רוצים להגיע לכל מחבת בעולם. ברגע שנחשוף אותם לבעיה ונייצר מודעות, אז הדרך לפתרון, לשינוי, היא הרבה יותר קצרה".

המסר של סגמן פשוט וברור: "אי אפשר לעצור אנשים מלאכול מטוגן - מטוגן זה טעים. אבל מה שכן אנחנו יכולים לעשות זה לדאוג שאנשים יאכלו את המוצר הכי טוב, הכי טרי שאפשר, ויהיה קריספי כל הזמן".

מעבר לפן הבריאותי, הטכנולוגיה מציעה גם יתרונות כלכליים משמעותיים. "קיימות", אומר סגמן, "היא חלק בלתי נפרד מראיית העולם שלי וגם של Beyond Oil. הטוב הוא שכולם כאן יוצאים מנצחים - גם בריאותית וגם מבחינת החסכון בשמן - במסעדה ובכלל. משטח אחד של Beyond Oil יכול לצמצם כמות שמן של 15 משטחים".

seperator

מתחילים לצמוח

במקביל לעדכון על התפקיד החדש של סגמן, Beyond Oil ממשיכה לצבור הכרה בינלאומית. לאחרונה הצטרפו לוועדה המייעצת של החברה דניאל בירנבאום, שהוביל את מכירת סודה-סטרים לפפסיקו תמורת 3.2 מיליארד דולר, גיורא בר דעה, לשעבר מנכ"ל קבוצת שטראוס ודגנית קרמר, לשעבר משנה למכ"ל פרטנר.

לאחרונה, הוכיחה החברה את יעילותה בהתאמה למטבח האסייתי, בניסויים שערכה בווייטנאם, שם דיווחו על שיפור דרמטי באיכות השמן והמזון המטוגן בבית הספר אולימפיה בהאנוי, שמשרת 1,500 תלמידים.

* המידע במאמר זה הינו כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי

לאתר של beyond oil

לעמוד היוטיוב של beyond oil

הכתבה בשיתוף zap דוקטורס

בשיתוף zap דוקטורס

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully