וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד הבריאות מזהיר: השפעת מגיעה מוקדם השנה, והיא הולכת להיות קשה

עודכן לאחרונה: 20.10.2025 / 10:51

אם מסתכלים על חצי הכדור הדרומי - ניתן לנבא מה הולך להיות אצלנו החורף. התחזיות לא טובות - אבל מומלץ להתחסן כבר עכשיו כדי להפחית את תסמיני המחלה ואף למנוע אותה

בווידאו: מדוע מומלץ להתחסן נגד שפעת?/עריכה: גלעד מן מנהיים

האם השפעת תהיה קשה יותר השנה? במערך מודיעין הבריאות במשרד הבריאות, התריעו בימים האחרונים על כך שבעקבות התפרצות חריגה ומוקדמת לעונה של שפעת ביפן, מה שעשוי לרמוז על סבירות לעונת שפעת מוקדמת ורבת תחלואה גם בישראל.

לאור כך מציינים כי מומלץ להיערך לאפשרות של תחלואה מוקדמת מהצפוי השנה, ייתכן כבר בשבועות הקרובים ואף לדבריהם, לרמות תחלואה גבוהות מהממוצע בישראל במהלך עונת השפעת הקרובה.

פרופ' אלון הרשקו, מנהל מחלקה פנימית בהדסה ומומחה באלרגיה ואימונולוגיה, אמר לאור האזהרות: "מכיוון שכדור הארץ מתחלק לצפון ולדרום, בקיץ שלנו היה כבר חורף בחצי כדור הארץ הדרומי ולכן מה שקורה שם יכול לנבא מה יקרה אצלנו בחורף. החורף הולך ומסתיים בחצי כדור הארץ הדרומי, השפעת הוא וירוס משתנה כל הזמן ומייצרים נגדו חיסון ספציפי לאוכלוסייה. החורף הזה למעשה יביא את השפעת מוקדם יותר מהצפוי".

יש חיסון.תשתמשו בו/ראובן קסטרו

"ממש לא וירוס קל"

"אנשים חושבים ששפעת זה וירוס קל, אבל בלעדי החיסון יש בו תמותה וגם תחלואה קשה. החיסון חשוב בעיקר לאנשים עם מערכת חיסונית חלשה, לב, דלקת ריאות חיידקית, סוכרת, דיאליזה, אי ספיקת כליות, כל המחלות האלה שהמטופל נדבק בשפעת הוא בסיכון יתר לתחלואה קשה יותר. החיסון הוא בהרבה מקרים לא מונע הדבקה ולכן אנשים חושבים אם יתחסנו וחלו, אז החיסון לא עובד. תרשו לי להגיד להם שזה בסדר- זה מונע תחלואה קשה יותר", הסביר פרופ' הרשקו.

"יש סיבוכים ממש קשים לשפעת ואנחנו ממליצים להתחסן", המליץ הרשקו. "הווירוס מתפשט. ממה שאנחנו יודעים לנבא התחלואה תהיה מוקדמת וקשה והחיסון הולך להיות יעיל והיעילות שלו גבוהה. אנחנו ממליצים להתחסן לפי הנחיות משרד הבריאות כאשר אוכלוסיות הסיכון בראש. זה שכרגע יש היענות נמוכה של הציבור להתחסן זה בעייתי, כי לאור כך התחלואה תהיה קשה יותר ואפשר יהיה למנוע את זה. זה בעיה מאוד כאובה ואנחנו חווים אותה גם לגבי התפרצות מגפת החצבת, זה וירוס קשה ביותר והחיסון נגדו נותן הגנה קרוב ל-100% וכל מקרי התמותה והטיפול נמרץ היו יכולים להימנע. לכן אני קורא ואומר לכו להתחסן".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully