במערך בטיחות הטיפול במשרד הבריאות הפיצו אגרת בה דווח כי לאחרונה אירעו מספר אירועים של תעופת אקדח למכשיר MRI במספר מוסדות רפואיים בישראל. באחד מהמקרים המטופל נזקק לטיפול רפואי.
במקרה האחרון, מטופל הגיע לבדיקה במכון MRI בליווי בנו. הבן שהוכנס לבדיקה לבקשת האב, תושאל על קיום חפצים מתכתיים בגופו ועליו. חפציו אוחסנו בלוקר נעול. במהלך הבדיקה, הבן ישב בפינת החדר ובסיומה ניגש לסייע לאביו לקום. אקדח שהיה נעוץ בחגורת מכנסיו מאחור נמשך בעוצמה אל מכשיר ה-MRI ובדרכו פגע בפניו של המטופל.
המטופל נפצע והובהל למיון בבית החולים ואף אושפז להמשך טיפול. צוות המכון חילץ את האקדח מהמכשיר. כאמור בחדר mri קיים שדה מגנטי רב עוצמה הפועל באופן קבוע גם כאשר לא מתבצעת בדיקה. לכן, הכנסת חפצים מתכתיים מכל סוג ובפרט כלי נשק.
הסכנה העיקרית לדברי הרופאים נובעת מאפקט הקליע, כאשר חפצי מתכת נעים בשדה המגנטי ועלולים להימשך בעוצמה רבה לעבר המגנט ובדרכם לפגוע במטופל. ככל שהחפץ גדול יותר כך התאוצה שלו תגדל. לאור כך, כחלק מההמלצות כדי שבמקרים אילו לא יהיו בשנית- תתווסף הנחיה להימנע מהבאת נשק למכון ויידוע כי מי נושא נשק לא יוכנס לחדר הבדיקה.
כמו כן, יש לאסור באופן מוחלט על כניסת נשק חם או קר לחדר ה-MRI כולל אנשי ביטחון, ליווי שב"ס, שוטרים, חיילים במדים וכדומה ולצמצם כניסת מלווים.
מטופל נפצע בפניו לאחר שאקדח עף למכשיר MRI
עודכן לאחרונה: 10.7.2025 / 18:48