אישה בת 108 מספרד חושפת את סודותיה לאריכות ימים — ובמרכזם מנה יומית של משקה אלכוהולי מבוסס קפה.על אף שהיא שייכת לפחות מ-0.01% מאוכלוסיית העולם שהגיעו לגיל 100, אספרנזה קורטיניאס עדיין רוקדת, נוסעת באוטובוס ומנהלת חיי חברה פעילים.
אספרנזה גרה עם בתה, מארי קרמן בת ה-76, בדירה בעיר אורנסה שבצפון ספרד. בראיון לרדיו המקומי COPE, היא אמרה שהסודות לאריכות הימים שלה הם: "לעבוד, להיות פעילה, לאכול טוב, להיות עליזה וליהנות מהחיים".
לגבי עבודתה בעבר, סיפרה: "עבדתי קשה כל חיי, כבר מגיל צעיר. זה מאוד חישל אותי".
בנוגע לתזונה, היא שמה דגש על "מזון טוב כמו ירקות ופירות", אך מוסיפה שהיא "אוכלת מהכל". ויש משקה אחד שהיא לא מוותר עליו לעולם - ליקר קפה. "היום, לפני שבאתי לרדיו, כבר שתיתי את השוט שלי", אמרה אספרנזה — בהתייחסה למשקה המסורתי הנפוץ בגליסיה.
על פי אתר COPE, היא קמה בדרך כלל בשעה 11:00 בבוקר, ובטרם ארוחת הצהריים היא לוגמת את השוט היומי שלה. בתה מכינה את הארוחה, ובשעה 13:00 בערך הן אוכלות יחד, לרוב מתוצרת מקומית.
לאחר מנוחה (היא לא נוהגת לישון צהריים), יוצאות השתיים לבית הגמלאים במרכז העיר, שם משחקת אספרנזה קלפים עם חברותיה. "אני מאוד נהנית מזה", היא אומרת. "יש לי הרבה חברות, ואנחנו מבלות זמן נהדר ביחד".
משחקי קלפים באמצע השבוע — ריקודים ביום ראשון
בימי ראשון היא מקדישה את אחר הצהריים לריקודים. "רקדתי המון בחיי ותמיד אהבתי את זה", מספרת אספרנזה.כיום היא רוקדת רק פעם בשבוע, בעקבות שבר בירך שעברה בשנה שעברה. עם זאת, היא התאוששה היטב.
אחרי פעילות אחר הצהריים, היא חוזרת הביתה באוטובוס בסביבות 20:00, שותה כוס חלב, מאזינה לרדיו ולצפייה בטלוויזיה, והולכת לישון בסביבות 23:00. לדבריה, היא ישנה מצוין.
לדבריה, הקשר הרציף עם המשפחה והחברים "תרם רבות לאריכות החיים שלי". בתה מוסיפה: "אנשים עוצרים אותה ברחוב כאילו היא סלבריטאית".
בנוסף, היא מקפידה להתלבש יפה — יש לה שלושה ארונות מלאים בשמלות בצבעים שונים — והיא תמיד מסרקת את שיערה ומורחת שפתון.
אספרנזה מאמינה ש"שמחת חיים ורצון לחיות" הם המפתח להנאה מהחיים — יום אחר יום, חודש אחר חודש, שנה אחר שנה.