השומר השקט: עוד סיבה מעולה להוסיף קינמון לתפריט
במשך שנים דובר על התרומה האדירה של קינמון לוויסות רמות הסוכר בדם ולמניעת סוכרת מסוג 2. עם זאת, הדרך שבה זה קורה נותרה בגדר תעלומה עד עכשיו. וזה ממש לא היתרון היחיד שלו לבריאות
במשך שנים דובר על התרומה האדירה של קינמון לוויסות רמות הסוכר בדם ולמניעת סוכרת מסוג 2. עם זאת, הדרך שבה זה קורה נותרה בגדר תעלומה עד עכשיו. וזה ממש לא היתרון היחיד שלו לבריאות
אנחנו כבר יודעים שמיץ סלק מוריד את לחץ הדם, אבל כעת מסתבר שהוא גם מחזק איזורים במוח שקשורים ליכולות המוטורית. האם הגיע הזמן להפרד ממשקאות החלבון?
הוא מאוד טעים, הוא מצטלם נהדר והוא גם מאוד בריא. כמה בריא? אסופת מחקרים שנערכה לאחרונה מצאה כי הוא מועיל מאוד לבריאות הלב והעורקים
מה קורה לחצילים כשהם בקירור הרבה זמן, למה צריך לשטוף את הירקות רק לפני האכילה ואיך הכי טוב לאחסן תבלינים? התזונאית שלנו חושפת את כל השיטות הכי בריאות לשמור על הירקות שלכם
שוב מחקר שנערך על אסטרונאוטים מוביל למסקנות שונות ממה שהכרנו עד כה. מעקב של חודשים ארוכים מצא כי אוכל מלוח דווקא אינו מצמיא, אבל יש לו חסרון גדול מאוד אחר
במקום לבזבז זמן בדיונים על איזה דיאטה הכי בריאה, התזונאי צרי בריקנר מציע שתיישמו כמה כלים פשוטים שיעזרו לשמור על שגרה בריאה, כזו שמותר לטעות בה לפעמים ולא דורשת שתעבדו יום שלם בספירת קלוריות
הפנטזיה על פיצה לא יוצאת לכם מהראש גם אחרי ארוחת הצהריים? חולמים על אוכל יותר משאתם חולמים על חופשה קסומה בחו"ל? לפעמים ההרגלים האלו משפיעים על תחושת הרעב. כך תיפטרו מהם
ביקשנו מ-7 דיאטניות שיספרו לנו מה הן אוכלות לארוחת בוקר ובאיזה שעה. למה חשוב לאכול כמה שעות אחרי שאתם קמים, ואיך זה שלא מעט מהן אוכלות יותר מארוחת בוקר אחת?
אם אתם מאלה שמקפידים על כושר ותזונה בריאה, החידון הזה יעבור לכם בקלות. לאלה שלא, הגיע הזמן ללמוד על אחד ממרכיבי התזונה החשובים ביותר
לוקומה הוא פרי פרואני שמתואר כשילוב בין בטטה ואבוקדו ומשמש כבר שנים את המקומיים כתחליף סוכר עבור חולי סוכרת ולטיפול בפצעים ומחלות עור. בואו לגלות כיצד אתם גם יכולים ליהנות מיתרונותיו
גם אתם נוטים לבלבל בין דיאטה נטולת גלוטן לדיאטה ללא פחמימות וחושבים שאתם חוסכים מעצמכם קלוריות מיותרות? אז מסתבר שאתם טועים. פסח, החג נטול הגלוטן, כבר כאן והדיאטנית שלנו מסבירה על מה אתם חייבים להקפיד בדיאטה
פסח הוא חג משמין. לא רק שהוא אורך שבעה ימים, הוא גם כולל ארוחות מרובות עם מבחר מאכלים עתירי קלוריות, ביניהם מצה, קניידעלך ואפילו גפילטעפיש. רגע לפני שאתם מרימים ידיים, הדיאטנית שלנו מגלה שיש כמה מאכלים בשולחן החג שדווקא כדאי לכם להכיר מקרוב
לא ברור למה, אבל כולם אוהבים מצה עם שוקולד. גם כאלה שלא מאוד אוהבים אוהבים מתוק. למרבה הצער, כמעט כמו בכל דבר טוב, גם פה יש עוקץ: המחיר הקלורי שלהן
אחד המיתוסים הקשורים לאכילה מדבר על כך ששתיית מים בזמן האוכל, במיוחד מים קרים, היא גרועה לבריאות ואפילו מסוכנת. רגע לפני חג הפסח ושנייה לפני שנתחיל ללגום ארבע כוסות, הבאנו לכם תשובה מוסמכת
מומחים אומרים שזה יפתור את מצוקת הרעב העולמית, אבל לנו קצת קשה לעכל את השינוי הזה בתפריט. במאכלים האלו יש חלבונים בשיעור שעולה בעשרות מונים על זה שבחזה עוף. האם תנסו אותם?
תיאוריית הסט פוינט גורסת שלכל אחד מאיתנו יש משקל קבוע, שהמוח והגוף שלנו משתפים פעולה כדי לשמור עליו. תקופות מאותגרות תזונתית, פסח לדוגמה, עלולות להסיט את המאזן הזה כלפי מעלה. כך תימנעו מזה
פסח הוא זמן נקיונות הבית, אבל מומלץ לא לפסוח גם על נקיון הגוף. איזה תה עשבים הכי מומלץ לשתות בסוף ארוחת החג ולמה מאוד כדאי לכם להוסיף זעתר למצות שלכם? אירחנו באולפן את העשבונאי, אבי ציטרשפילר שהגיע מצוייד בעשבים ובתשובות