וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למה גברים מפחדים לדבר על בעיות פוריות?

בקרב 40% מהזוגות שסובלים מבעיות פוריות, הגבר הוא הסיבה, או לפחות חלק ממנה, ובכל זאת - בעיות פוריות נחשבות לבעיות של נשים. איך מסירים את מחסום הבושה?

אילוסטרציה. ShutterStock
תזונה עתירת שומן משפיעה לרעה על איכות הזרע/ShutterStock

בעיות פוריות הפכו מזמן לבעיה מוכרת ומדוברת, כאשר יותר מעשרה אחוזים מהזוגות סובלים מהפרעה בפוריות. ובכל זאת, גם בשנת 2014 בעיות פוריות עדיין נחשבות "בעיות נשיות", ונראה כי נושא פוריות הגבר עדיין מעורר מבוכה ובושה בקרב הרבה מאוד אנשים.

העובדה הזו מצערת במיוחד לאור העובדה כי בקרב 40% מהזוגות העקרים, הגבר הוא הסיבה או לפחות תורם לעקרות. כך לפי נתונים של החברה האמריקאית לרפואת פריון.

למה לא מצליח לנו? מילון מקוצר לבעיות פוריות
טיפולים אלטרנטיביים: דיקור לשיפור איכות הזרע

הבעייה השכיחה ביותר בתחום העקרות הגברית היא תוצאה של בעיות באיכות הזרע, כדוגמת ייצור מועט, מבנה בלתי תקין, תנועתיות מופחתת או חסימה שעוצרת את הפרשת הזרע. בעיות אלה יכולות לנבוע מבעיות רפואיות שונות, החל מבעיות מבניות ועד זיהומים ומחלות שמשפיעות על כל הגוף.

השמנה, חוסר פעילות וחומרים כימיים במשחת השיניים

אבל הסיבה לבעיות פוריות אצל גברים הן לא תמיד רפואיות. כמו אצל נשים, גם גברים יכולים לסבול מבעיות בפוריות בשל גורמים סביבתיים כמו לחץ נפשי או חוסר פעילות גופני. מחקר גדול שפורסם לאחרונה בכתב העת Human Reproduction גילה כי אפילו תזונה עתירת שומן משפיעה לרעה על איכות הזרע. גורמים אחרים כמו חשיפה לקרינה או לכימיקלים שונים עלולים גם הם לפגוע בפעילות ובייצור הזרע.

במחקר מדנמרק שפורסם החודש בירחון הביולוגיה המולקולרית EMBO Reports נמצא כי כימיקליים רבים שנמצאים כחלק מהחומרים הפעילים במוצרי צריכה ביתיים (מוצרי היגיינה, קרם נגד שיזוף, משחות שיניים ועוד) משפיעים על המערכת האנדוקרינית בגוף (מערכת ההורמונים) וגורמים בין היתר לפגיעה בתנועת הזרע.

להוקיע את הקשר שבין עקרות גברית לבין גבריות

נראה כי הסיבה המרכזית שבגללה לא מקובל לדבר על בעיות פוריות אצל גברים היא פשוט ביישנות. ייתכן וגברים מגלים קושי נפשי רב יותר מאשר נשים להכיר בכך שייתכן והבעייה אצלם, וייתכן ועבור רבים מהגברים קיימת תחושה של פגיעה בגבריות. בפועל, הבדיקות הן יחסית פשוטות וברוב המקרים קיים פתרון רפואי לבעיה.

בספר חדש שפרסמה חוקרת המגדר והסוציולוגית ד"ר ליברטי וולטר ברנס (Conceiving Masculinity: Male Infertility, Medicine, and Identity) היא מתארת בין השאר את התהליכים הנפשיים שמלווים בעיות פוריות אצל גברים. לפי ד"ר ברנס, כדי שהחברה תראה בבעיות פוריות בעיה זוגית משותפת, חשוב להוקיע את הקשר שבין עקרות גברית לבין גבריות. לטענתה, העלאת הנושא לשיח הציבורי תעזור לגברים לדבר על האפשרות באופן חופשי יותר, ותגרום לכך שיותר גברים יפנו לבדיקות.

sheen-shitof

פתרון עוצמתי לכאב

טכנולוגיה מהפכנית לטיפול בכאבים אושרה ע"י ה-FDA לשימוש ביתי

בשיתוף Solio

איך יודעים שצריך להיבדק?

באופן כללי ההגדרה של קושי להיכנס להריון דורשת שנה של ניסיונות להיכנס להריון. אצל נשים עם מחזור חודשי בלתי סדיר או בנות למעלה מ-35 מומלץ לפנות לבדיקה לאחר חצי שנה של ניסיונות.

הבדיקה הבסיסית והחשובה ביותר היא בדיקה של הזרע. הבדיקה כוללת ספירה, בדיקה מורפולוגית של הצורה של התאים, ובדיקת תנועתיות (מוטיליות). אם קיים פגם כלשהו דרושות בדיקות נוספות, כמו בדיקות דם לרמות הורמונים, בדיקות גנטיות ובדיקות גופניות.

במקרה של חסר הורמונלי ניתן לטפל טיפול הורמונלי תרופתי. אם מדובר בתהליך זיהומי שפוגע בייצור הזרע הטיפול הוא באנטיביוטיקה. שיטות של הזרעה מלאכותית, כאשר השיטה המקובלת והיעילה ביותר היא הזרעה תוך רחמית, מאפשרות להתגבר גם על ספירת זרע נמוכה וגם על בעיות תנועה.

רוצים שנכתוב על הבעיה הרפואית שמטרידה אתכם? שלחו לנו מייל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully