וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחרי 26 מקרי כלבת מתחילת השנה: שלושה מטיילים בצפון ננשכו בידי תן

10.10.2017 / 12:49

התן נורה סמוך לקיבוץ ניר דוד ונלקח לבדיקה שממצאיה יעידו אם היה נגוע בנגיף הקטלני. התושבים באזור נקראו לשמור על חיות המחמד שברשותם על מנת למנוע הדבקה, לאחר שבשבוע האחרון נלכדו שלושה תנים נגועים באזור עמק חרוד

צילום: צלמי וואלה!NEWS וסרטוני גולשים, עריכה: שניר דבוש

גבר בן 46, אישה בת 28 ומטייל נוסף ננשכו היום (שלישי) על ידי תן בקיבוץ ניר דוד שבעמק המעיינות. הרשויות באזור חוששות כי מדובר בתן נגוע בכלבת, ובשל כך נורה ונשלח לבדיקה. התן המדובר נשך גם כלב וחתול והתושבים באזור קיבלו הנחייה לשמור על חיות המחמד שלהם ולמנוע את שיטוטן.

מאז תחילת השנה ננשכו כבר ארבעה בני אדם בידי תנים נגועים בכלבת. המקרים אירעו במקומות שונים בצפון הארץ, בהם אתר הסמוך לראש פינה, ואתר נוסף הסמוך לכפר קיש. בעלי חיים הנגועים בכלבת סובלים מדלקת במוח הגוררת בין השאר התנהגות בלתי רציונלית ותוקפנית. בשל כך, הרשויות באזור סבורות שגם התן שאותר בניר דוד נגוע במחלה. בכל המקרים הקודמים התנים התוקפים ניצודו ולאחר בדיקות מעבדה התברר כי נשאו את המחלה.

עוד בוואלה! NEWS:
שריפות ענק משתוללות בקליפורניה: עשרה נהרגו, עשרות אלפים פונו
הטבח בלאס וגאס: פאדוק ירה 200 כדורים לעבר מאבטח במסדרון
מבודד בבית הלבן: "טראמפ מתנהג כמו סיר לחץ"

תן בטבע. GettyImages
כל המקרים התגלו בצפון הארץ/GettyImages

מתחילת השנה התגלו 25 מקרי כלבת, כולם בצפון הארץ: מהגליל העליון והמערבי ועד לאיזור חמדיה ונחל חרוד. מדובר רק במקרים שהתגלו, נוכח תוקפנות החיות הנגועות באזורים מיושבים או באתרי טיולים. רוב מקרי הכלבת בשטחים פתוחים, לא נכללים בספירה.

בשבוע האחרון נלכדו באיזור עמק חרוד שלושה תנים נגועים בכלבת וסביר להניח כי היום מדובר במקרה רביעי.
יש לציין כי ברמת הגולן עדיין לא התגלו השנה מקרי כלבת. יחד עם זאת, עד לפני מספר שנים התגלו באזור מקרים רבים. אחת הסברות לכך היא שגדר הגבול החדשה בין ישראל לסוריה מונעת מעבר של חלק מחיות הבר.

sheen-shitof

עם הנחה בלעדית

החברה הישראלית שהמציאה את מסירי השיער עושה זאת שוב

בשיתוף Epilady
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
אין תמונה/מערכת וואלה!, צילום מסך

בשנה שעברה התגלו בישראל 29 מקרי כלבת. בשנת 2010 היו 54 מקרים ובשנים שלאחר מכן כ-30 מקרים מדי שנה, פרט לשנת 2014, בה התגלו 14 חיות נגועות בלבד.

הצטברות המקרים בשנים האחרונות מטרידה לנוכח העובדה כי לפני שנת 2009 נע מספר המקרים בין 12-9 מדי שנה, ומאז שנת 2009 בין 24-58 מקרים בשנה – כולם בצפון הארץ.
מחלת הכלבת נחשבת כחשוכת מרפא ונגרמת על ידי נגיף. מרגע הופעת סימנים קליניים ראשונים בבני אדם או בבעלי חיים, אין אפשרות להציל את החולה. נגיף הכלבת פוגע בכל היונקים, ומועבר ברוק, בעיקר על ידי נשיכה. ניתן למנוע את המחלה בבעלי חיים בחיסון הניתן מבעוד מועד, ובבני אדם באמצעות חיסון לאחר חשיפה לנגיף.

שנת 2002 הייתה הפעם האחרונה שמתה בישראל אישה מכלבת. לפני כן, בשנת 1997, מתו בישראל שלושה בני אדם, בהם חייל צה"ל. מאז התפרצות המחלה בצפון בתחילת שנות האלפיים, היו מספר מקרים בהם יישובים בצפון הוגדרו כ"נגועים בכלבת". משמעות הדבר הוא שחיות בית שלא חוסנו במקומות אלו נלקחו להשמדה על ידי פקחים. קקק ומשמעות הדבר כי חיות בית שלא חוסנו נלקחות להשמדה על ידי פקחים.

לדברי ד"ר רוני קינג, וטרינר רשות הטבע והגנים, מתבצעות כל העת פעילויותלחיסון חיות הבר. "מדובר בפיזור חיסונים אוראליים, מעין כופתאות עם חומר חיסוני, הנאכלות בידי החיות", הסביר. הוא ציין כי כרגע ניכר שיש שני מוקדים ולכן בהם יש תגבור בפיזור החיסונים. מדובר באיזור דן-בניאס ובעמק המעיינות.

ד"ר קינג אף סיפר על פעילות שהחלה בשנים האחרונות ובה מפוזר החיסון גם ברצועה בתוך מדינת ירדן ובשיתוף הרשויות האמונות על כך בירדן. "זה נעשה מתוך הנחה שחיות הבר, מן הסתם, לא מכירות בגבולות", אמר. .
לדבריו "הסבירות לנשיכה היא נמוכה ועם זאת יש לגלות עירנות ובמקרה של מגע, יש לדווח".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully